Hou og Kollund

Fredag, den 29. juli 2022

Vores lange sensommertur er startet i dag, og første mål er såmænd Hou Camping. Der er to årsager til at vi starter her, og den ene er at vi har lånt vores hus ud til Jytte og Rolf i hele perioden inklusiv uge 31, hvor de mangle et sted at være. Derfor rykkede vi vores lange tur frem med 1 uge. Jytte og Rolf bor på Sørens Toft til 26. september 2022.


En anden årsag til 1. stop er et bestyrelsesmøde i DCU, som afholdes i Odder mandag den 1. august.


Jytte og Rolf

Lørdag, den 30. juli, 2022

En stille dag på Hou Strandcamping. Dagene op til sensommerturen har været lidt hektiske for os begge to, med have og hus der skulle klargøres til vores fravær og vores ’nye lejere’.

,

Vores formiddagstur bringer os ind på havnen, hvor vi tilfældig kan følge færgeankomsterne fra Tunø og Samsø. Det er tydeligvis skiftedag i sommerhusene, for skibet fra Samsø er bugnende fuld med biler der skal tilbage til fastlandet, og bliver lidt senere læsset med lige så mange, der skal til Samsø og starte ferien.


Hou Strandcamping er uden reception. Det betyder at gæsterne selv checker ind og ud ved standeren der står ved receptionsbygningen. Det virker let og upåklageligt, og ligner det man også har mulighed for når man gæster Camp One.
Pladsen er fortsat med en lejrchef og under fuld opsyn, det er blot personalet i receptionen der er sparret væk.

Søndag, den 31. juli, 2022


I dag er vi tilbage i Hørning nogle timer for at få det hele klar til at overdrage til Jytte og Rolf. Gulvvask, støvsugning og plæneklipning og så er vi klar kl. 16.30, hvor de får nøglerne, og denne gang er det Marianne og jeg der kører fra ST5. Det er en lidt underlig fornemmelse at se ’to fremmede’ i vores hus, da vi kører derfra, men vi har en god følelse af ,at det er en god beslutning, og har fuldstændig tillid til Jytte og Rolf.

 

 

20220731;Haven (1)
20220731;Haven (2)
20220731;Haven (3)

Have og drivhus, som vi kører fra,er klar til høst, så også på den baggrund er det lidt underligt at køre væk lige netop nu. 


Mandag, den 1. aug. 2022


Luften er 20 gr. og vandet KUN 18 gr., men det afholder ikke Marianne fra at tage turens første hav bad, og det bliver ikke det sidste på denne tur. Vinden er oppe på 7 m/s og derfor gælder det om at finde en krog med lidt læ, for at holde varmen.

På vores formiddagstur kommer vi forbi Hølken Camping, som ligger helt nede ved vandet, og mange af pladserne har udsyn til Kattegat. Det bliver sikkert en plads vi kommer til at besøge på et senere tidspunkt.

Klik på billedet for fuld størrelse. Lige i vandkanten, under færgen ligger Hølgen Camping. Og så går det godt for svinefarmeren i Hølken, han har egen flyveplads og to fly klar til at gå på vingerne.


I morgen går vores tur videre 170 km mod syd til DCU Camping Kollund, hvor vi har planlagt at blive til lørdag den 6. august. 

Tirsdag, den 2. aug. 2022


En kort køredag, der til morgen startede i 12 gr. varme, til 24 gr. ved Flensborg Fjord og DCU Camping Kollund.

Denne gang har vi bakket camp-vognen helt op i et nord/østligt hjørne af c-pladsen, og herfra har vi en godt udsyn til pladsen nedenfor men også et glimt til Flensborg Fjord. Efter ankomsten kl. 1300 sætter vi lejren og får handlet lidt ind, og til aften spiser vi grillet medister og røget flæsk. Guf!!- hvis man er til lidt protein med fedt på.

Onsdag, den 3. aug. 2022

I vores familie kan man ikke besøge Kollund, eller for den sags skyld andre nærliggende byer, uden også at besøge hjemstavsbyen Sønderborg. Byen er fyldt med et hav af minder og oplevelser, den ligger smukt ved fjord og hav, og så er Marie Kirke inklusive kirkegård, hvor familiegravstedet er, også på besøgslisten.

Efter lidt DCU-kontorarbejde til formiddag, tager vi turen til Sønderborg om eftermiddagen, og når det hele på en solbeskinnet dansk sommerdag med 27 gr. varme og ingen vind.

Torsdag, den 4. aug. 2022


I dag besøger vi en køkkenhave i Gråsten. Læs efterfølgende teksten fra ejerens hjemmeside:


I Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot bliver sanserne for alvor sat i spil, og selvom det er en kongelig køkkenhave, så kan du godt besøge den, og der er gratis adgang. Dog er der ingen adgang for hunde. 

Igennem mange årtier har Den Kongelige Køkkenhave forsynet kongefamilien med frugt, grønt, blomster og bær i sommermånederne, når de kongelige har haft sommerresidens på Graasten Slot.

Det var i sin tid Dronning Ingrids grønne fingre og store engagement, der stod bag anlæggelsen af køkkenhaven. Men efter Dronning Ingrids død blev aktiviteterne i køkkenhaven kraftigt neddroslet, så der til sidst kun var enkelte bede med grøntsager og krydderurter tilbage. 

Nu dufter der igen af vietnamesisk mynte, kvan og andre spændende urter i Den Kongelige Køkkenhave, og brombær, stikkelsbær, farverige stauder og en espalier-skov af frugttræer skyder atter frem.

Når kulden truer køkkenhavens sarte baljeplanter og citrustræer i årets mørke måneder, kan de overvintre i det nye paradehus og i væksthusene.

Den Kongelige Køkkenhave står i dag igen i sin fulde pragt, og Dronning Ingrids helt særlige tilknytning til slotshaven og køkkenhaven er ikke til at tage fejl af. 

I den lille café bliver nogle af havens afgrøder omdannet til lækre fristelser, og i butikken kan du endda på sigt købe frugt og grønt, så du selv kan tilberede dit eget kongelige måltid derhjemme.  

20220804;Kongelig køkkenhave (1)
20220804;Kongelig køkkenhave (2)
20220804;Kongelig køkkenhave (3)
20220804;Kongelig køkkenhave (4)
20220804;Kongelig køkkenhave (5)
20220804;Kongelig køkkenhave (6)
20220804;Kongelig køkkenhave (7)

Fredag, den 5. aug. 2022


Sidste dag på Camping Kollund, i denne omgang. Vi bruger dagen på rengøring af campingvogn og tøjvask og andet praktisk arbejde der følger med efter en uge på hjul. Lige bag vores campingvogn og altså bag om campingpladsen går gendarmstien. 



Gendarmstien – (84km.)

Af Frits Ahlefeldt (Opdateret 2021)


Gendarmstien fra Padborg til Als er en meget besøgt, klassisk, smuk og velfungerende dansk vandrerute, der har opnået at få European Ramblers Association’s vandrerute-kvalitets-stempel: LQT (Leading Quality Trail), som den første vandrerute i Danmark. Gendarmstien har her i 2021 nu også bagagetransport og organiserede vandreture

Gendarmstien er en af Danmarks bedst kendte og mest populære vandreruter. Vandreruten følger kysten langs fjorden ved Sønderborg og går langs de samme gamle smukke stier som de danske grænsevagter fulgte mellem Danmark og Tyskland frem til 1950erne.

Gendarmstiens fulde længde går 84 km. fra Padborg over Høruphav til Skovby på Sydals, stien er velmærket har shelters (primitive lejrpladser) til overnatning i telt og andre faciliteter, Stien løber det meste af vejen langs vandet og passerer blandt andet Dybbøl og Sønderborg.

Gendarmstien er en af de få vandrestier i Danmark der er inkluderet i ERA’s (Eurpean Ramblers Association) liste over kvalitets vandreruter. vandresti-mærkningsordning, hvor der blandt andet kræves en længde på over 50km. og en høj standart af mærkning og faciliteter langs vandreruten.


Dagbogen fortsætter under fanebladet 'Sydvestjylland'

unsplash